El capgròs de la Ratafia l’Hòstia

Fer un capgròs d’un mossèn no és una cosa gaire trencadora, però si representa el Mossèn Hilari de la Ratafia l’Hòstia la cosa es posa seria. Com diuen l’Hòstia és «l’autèntic i genuí elixir que ens deslliurarà de qualsevol mal«, així que fer quatre capgrossos per aquests devots de la ratafia ha estat un autèntic privilegi. Si abans erem fidels a l’Hòstia, ara encara més.

Mossèn Hilari, ratafia l’Hòstia. Fotografia http://www.lhostia.cat

Cada any surten una pila de capgrossos nous i restaurats del Taller. La gran majoria són per colles geganteres o agrupacions culturals, així que aquests projectes, com el de l’Hòstia, ens fan especial il·lusió. Ens van regalar el seu elixir, que és espectacular, i ens van deixar clar que la ratafia s’ha de beure d’un sol glop, en català, ben freda i de nit. Els hi fem més cas que a un capellà.

Els projectes per a particulars i empreses sempre són especials. Surten de les festes populars per entrar de cap a les cases o a les marques. Un capgròs representa moltes coses, no només a la persona a qui posa cara. De fet, la quantitat de capgrossos que ha creat el Jordi Grau per a particulars és espectacular. Molta gent ens escriu dient que vol un capgròs i si és possible. Tot és possible, sobretot amb una mica de ratafia!