Lleó de Manresa

L’any 2013 els Geganters de Manresa van celebrar el seu 30è aniversari recuperant la figura del Lleó. El Lleó de Manresa és un antiga figura, documentada el segle XVIII, que pertanyia al gremi de blanquers i assaonadors de la ciutat, adscrit a la confraria del Sant Esperit.

El document més antic que parla de l’existència d’un lleó a Manresa, és del 1742, segons la aportació feta per Jaume Capdevila, estudiós de la imatgeria de Manresa. El Jordi Grau del Taller el Drac Petit va ser l’escollit per la construcció de la nova figura, que medeix aproximadament 2’60 metres de llargada, 2’50 metres d’alçada i 90 centimetres d’amplada. És de fibra de vidre, els ulls són de vidre i els va fer l’empresa Joka de Collbató, la corona és una aportació artesanal de Joieria Uró de Manresa, i la confecció dels complements tèxtils i brodats són obra de Joaquima Porta.

Aquest Lleó, com totes les figures de la imatgeria de Manresa, té ball propi: la música és d’Alba Logan Sallent i la coreografia de Joan Manel Miquel. A l’estrena, el dimecres 28 d’agost de 2013, hi van assistir el Lleó de Reus i el Lleó de Barcelona, que van apadrinar al Lleó de Manresa. Per veure totes les fotografies del Jaume Olivet només has de clicar aquí.