Gegants del Tricentenari

En motiu de la celebració del Tricentenari de la Diada Nacional de Catalunya (1714-2014), va arribar al Taller un dels projectes més mediàtics en els quals hem treballat. Es tracta de la creació dels Gegants del Tricentenari, els quals representen en Josep Galceran de Pinós i Rocabertí, un dels líders de la defensa de Barcelona durant el setge de 1714, i la seva dona, n’Agustina d’Urríes, per a la Colla Gegantera de Nou-Barris de Barcelona.

El Gegants han estat creats pel Jordi Grau al Taller el Drac Petit a partir d’una figura de fang, uns motlles d’escaiola i una peça final de cartró-pedra: lleugers i resistents. Els acabats són fidels a l’època, amb dissenys originals seguint les característiques dels soldats de l’època.

L’estrena dels gegants va quedar a dins dels actes de la celebració del Tricentenari de la Diada Nacional Catalana, presentats oficialment al Palau de la Generalitat de Catalunya i apadrinats pel molt honorable President de la Generalitat de Catalunya, el senyor Artur Mas. A més, els Gegants del Tricentenari també van ser nomenats com a Gegants de Sant Jordi, un honor més per la Colla Gegantera de Nou Barris, que ha fet una feina extraordinària i amb la qual estem molt contents d’haver pogut treballar. Enhorabona, colla!