El Capgròs de l’Any de Terrassa

La Festa del Capgròs de l’Any és una tradició que promou la creació d’un capgròs en homenatge a personatges populars, més o menys coneguts pels ciutadans de Terrassa, que destaquen per la seva tasca desinteressada en pro de la ciutat i la seva vida cultural o social o personatges que simplement han esdevingut un referent ciutadà per qüestions ben diverses. Des de l’any 1982 el Jordi Grau  (fins l’any 1998 amb l’ajuda de Josep Grau) crea i regala als terrassencs el Capgròs de l’Any que els mateixos han escollit.

Actualment, i des de fa alguns anys, el Casinet de l’Espardenya organitza una festa de presentació dels candidats (també anomenats “Capdidats”) a Capgròs de l’Any aproximadament un mes abans de la Festa Major. En el transcurs d’aquesta festa, les persones que opten a ser escollides s’adrecen al públic assistent per defensar la seva candidatura, i l’acte inclou també l’actuació dels grups de cultura popular terrassencs de la qual en resulta un anunci de la Festa Major de la ciutat. Els terrassencs poden votar pel “capdidat” que els sembli més adient.

Des que el Jordi Grau del Taller el Drac Petit va començar a crear els capgrossos ja han passat més de 30 anys. Una tradició que és esperada amb il·lusió per tots els terrassencs, ja que es recorda d’aquells personatges de la ciutat que difícilment seran  homenatjats des d’àmbits institucionals o oficials, però que son coneguts arreu. Aquesta és la gràcia, persones populars, estimades. I és per aquest motiu que en Jordi Grau regala, als terrassencs i terrassenques, el Capgròs de l’Any.

Fes un cop d’ull a tots els capgrossos clicant aquí!